Når vulkaner går amok eBook

Mtggamechangers.dk Når vulkaner går amok Image

BESKRIVELSE

Vil du læse Når vulkaner går amok-bogen i PDF-format online? Et godt valg! Denne bog er skrevet af forfatter Henning Andersen. Med webstedet mtggamechangers.dk læses Når vulkaner går amok online nu så nemt!

Denne bog handler om de vulkanudbrud på jorden, der har krævet de fleste menneskeliv i historisk tid og om de konsekvenser, som katastroferne har medført for livet på kloden. De såkaldte katastrofeudbrud er nok omtalt før, men Henning Andersen er i sin research ofte stødt på enkelte tilføjelser, der ikke er så kendte i forbindelse med begivenhederne.Bogen henvender sig til alle, der interesserer sig for vulkanernes mysterier, men den er også velegnet til skoleundervisning og til dem, der rejser rundt på kloden og besøger de vulkaner, som har haft så enorme konsekvenser for livet på jorden.Uddrag af bogenVulkanen Tambora, som tidligere havde været majestætisk at betragte ude fra havet, blev nu afsluttet foroven af et bredt plateau. Den øverste tredjedel af bjerget var sprængt væk, og en stor del af øen var dækket af et halv meter tykt lag aske og mudder, som havde kvalt alle planterne. Phillips rapporterede, at tusinder af træer, som var rykket op med rode, flød rundt i havet, og uhyre øer af pimpsten, en svampet lys stenart, der er så let, at den kan flyde ovenpå havet, gjorde det vanskeligt for skibe at sejle i farvandet.Mere end 10.000 mennesker, Tamborafolket (et lille kongerige med de mennesker, der boede ved vulkanen), blev dræbt med det samme, da vulkanen eksploderede den 10. april. Lavinerne af aske og gasser havde opbrændt alt og alle, der lå i vejen. Forkullede lig af døde mennesker var begravet under tykke lag af vulkansk aske og nedfaldende sten. Flertallet af de næsten 130.000 mennesker, der boede længere væk fra vulkanen, bukkede under for den ondartede koleraepidemi og hungersnød, der fulgte i kølvandet på udbruddet.Om forfatterenHenning Andersen begyndte allerede i 1960’erne som rejseleder for at få lejlighed til at studere vulkaner verden over. Dette er han fortsat med til i dag, både som guide og privat, og han udtaler sig ofte som ekspert inden for emnet i radio og tv. Hans hjemmeside hedder: www.vulkaneksperten.dk.Hennings vulkaninteresse fik stærkt fornyet kraft, da han vandt i Otto Leisners “Kvit eller Dobbelt” i 1985. Han er en garvet foredragsholder, der gang på gang har tryllebundet publikum med sin store viden. Hennings mission er at beskrive og forklare Moder Jords mystiske og utæmmelige kræfter på en levende måde. Vulkanen Hekla er Hennings yndlingsvulkan.

INFORMAZIONE

UDGIVELSESDATO
30-08-2015
FORFATTER
Henning Andersen
FILSTØRRELSE
7,68 MB

Forside - Henning Peter Bjarskov Andersen

Når vulkaner går amok Forfattere: Henning Andersen Materialetype: Indhold: Frilæsning, Supplerende materiale
DOWNLOAD LÆS ONLINE

Når naturen går amok

Vulkan gik amok på New Zealand: Her er 3 tegn, ... De fleste vulkaner findes under vandet, ... Men når de sker over vand, og hvor en kontinentplade skubbes under en anden, kan det give anledning til et eksplosivt udbrud. Det var det, der skete på New Zealand.
RELATEREDE BØGER
Klatterup. Et arbejderkvarter i Esbjerg 1890-1990
Best of New York City
Tre kvinder
Peter Pedals drøm
تحت رحمة سيدي - قصة جنسية قصيرة
Ida har ikke lyst
Zanzibar
Svanereden - essays, foredrag, debat
Mirja og den blå krystal
De nøjsomme
Iværksætter
Tiden efter min tid
Tankestreger og hjernespind
Platon
Fritagningen
En hun-djævels bekendelser
Den sovende skønhed
Trap Danmark: Kort over Jammerbugt Kommune