Poul la Cour eBook

Mtggamechangers.dk Poul la Cour Image

BESKRIVELSE

Vil du læse Poul la Cour-bogen i PDF-format online? Et godt valg! Denne bog er skrevet af forfatter Hans Christian Hansen. Med webstedet mtggamechangers.dk læses Poul la Cour online nu så nemt!

Poul la Cour (1846-1908) levede og virkede i spændingsfeltet mellem folkeoplysningen og den hastige tekniske udvikling i slutningen af det nittende århundrede. I sine bedste år som telegra­fisk opfinder i 1870'erne var han af internationalt format i fri og hård konkurrence med amerikanske selskaber, og dagspressen døbte ham 'Danmarks Edison'.I 1878 blev han lærer ved Askov udvidede Folkehøjskole, hvor han søgte at udmønte Grundtvigs skoletanker på teknisk­naturvidenskabelige områder med bøgerne »Historisk Mathe­matik« og »Historisk Fysik« som håndgribelige resultater.Fra 1891 kombinerede han sit opfindertalent med nogle sociale visioner i en indsats på at gøre vindkraftværker til ker­nen i den tekniske og sociale udvikling ude på landet. Som den første i verden foretog han systematiske undersøgelser af vind­møllemodeller i vindtunneler og fandt herved frem til princip­perne for den moderne vindmølle. I 1903 tog la Cour initiativ til oprettelse af landets første folkelige energibevægelse, »Dansk Vind Elektricitets Selskab« der kraftigt bidrog til den decentrale elektrificering på landet i Danmark.Denne doktorafhandling af en af la Cours efterfølgere på Askov Højskole blev skrevet på en tid omkring 1980, da der påny var gang i energidebatten og energibevægelserne i Danmark. Den bliver genudgivet som ebog i anledning af hundredåret for la Cours død og som indgang til året, hvor Danmark har værtskabet til en international klimakonference, der med givetvis sætter vindkraften på dagsordenen igen. Vil man forstå Danmarks mangeårige førerstilling på området er denne bog et godt sted at starte.

INFORMAZIONE

UDGIVELSESDATO
01-01-1985
FORFATTER
Hans Christian Hansen
FILSTØRRELSE
4,78 MB

Wind Energy Pictures - Poul la Cour

Paul la Cour, Paul (ved dåben Poul) Arvid Dornonville de la Cour, 9.11.1902-20.9.1956, forfatter. Året efter Paul la Cours fødsel måtte faderen afstå gården Søgård i Rislev for siden da at ernære sig som landbrugsfaglig skribent og redaktør hvilket tvang familien ud i en stadig omfiyttende og økonomisk usikker tilværelse.Dette og faderens sårbare idealisme med hang til fantasteri ...
DOWNLOAD LÆS ONLINE

Home - Poul la Cour Tunnel

Poul la Cour skulle tale. - En gammel nabohusmand, vi havde i dagleje, havde vi ikke noget videre at give at bestille, da vi alle tog til mødet, og vi fik så den idé at tilbyde ham, at han måtte gå med. "Det er vist ikke noget for mig", sagde han, "men når a alligevel får min dagløn, så…"
RELATEREDE BØGER
Maria Stuart Prinsesse af Frankrig
Vera i virkeligheden
Med alla barn i fokus - om förskolans roll i flerspråkiga barns språkutveckling
Panik i Provence
Tunge melodier
Hvordan du bliver en effektiv taler
9 piger
Idræt og sport i den danske oplevelsesøkonomi
Hundemassage og fysioterapi
Fra et hjørne af Martin
Børneyogaguiden - en praktisk guide til at lave yoga med 3-7 årige børn
Tinder такси – Eротика
Marions ridskola
Gitterporten
Lek med lik
Den store julehemmelighed
Eros