Det sorte USA eBook

Mtggamechangers.dk Det sorte USA Image

BESKRIVELSE

Bogen Det sorte USA blev skrevet den 15-09-2016 af forfatteren Jørn Brøndal. Du kan læse bogen Det sorte USA i PDF, ePUB, MOBI format på vores hjemmeside mtggamechangers.dk. Her finder du også andre bøger af forfatteren Jørn Brøndal.

Det sorte USA fortæller USA´s historie fra nationens fødsel den 4. juli 1776 til udbruddet af raceurolighederne i Ferguson, Missouri, i sensommeren 2014. Fokus er på spændingsforholdet mellem slaveriet og racismen på den ene side og de amerikanske grundlæggelsesidealer om lighed og frihed på den anden. Bogens fire dele - om slaveriet og dets ophævelse; om raceadskillelsen; om borgerrettighedsbevægelsen i 1950´erne og 1960´erne; og om Barack Obamas vej til præsidentembedet - skildrer det sorte USA´s historiske drama i hele sin fylde og giver dybe indblik i de store temaer og skelsættende begivenheder. Samtidig oprulles et omfattende persongalleri, der bringer læseren tæt på sorte aktivister som Frederick Douglass, Rosa Parks, Martin Luther King, Jr. og Malcolm X samt politiske ledere som Thomas Jefferson, Abraham Lincoln, Franklin D. Roosevelt og Barack Obama.Bogen er skrevet med et dansk publikum for øje. Det drejer sig ikke kun om, at en række af de portrætterede personer havde en vis dansk forbindelse - eksempelvis den påståede slaveoprører Denmark Vesey, der blev henrettet i Charleston, South Carolina, i 1822, og som var født i Dansk Vestindien; eller borgerrettighedsaktivisten Walter Bergman med en fortid som underviser på Den Internationale Højskole i Helsingør, der blev tævet til invalid af Ku Klux Klan i 1961. Det handler også om, at en række etniske og racemæssige problemstillinger, der engang ansås for primært amerikanske fænomener, er rykket tættere på danskernes hverdag. Debatter herhjemme om racisme, om ghettoen, om etnisk opdelte skoler og om positiv særbehandling lyder i dag ofte som ekkoer af tidligere amerikanske diskussioner.Bogen bringer læseren ind til kernen i amerikansk identitetsopfattelse,helt derind hvor det gør ondt, ind til spændingsforholdet mellem friheds- og lighedsidealerne på den ene side og en mere rå virkelighed for det sorte USA på den anden.

INFORMAZIONE

UDGIVELSESDATO
15-09-2016
FORFATTER
Jørn Brøndal
FILSTØRRELSE
7,47 MB

Det sorte USA | Gads Forlag

Det sorte USA bringer læseren helt derind i amerikansk identitetsopfattelse, hvor det gør ondt - til spændingsforholdet mellem friheds- og lighedsidealerne og det sorte Amerikas rå virkelighed.. Bogen skildrer den afroamerikanske befolknings historie: slaveriet og dets ophævelse, raceadskillelsen, borgerrettighedsbevægelsen i 1950'erne og 1960'erne, Barack Obamas vej til ...
DOWNLOAD LÆS ONLINE

Det sorte USA af Jørn Brøndal - Plusbog.dk

Det sorte USA fortæller USA's historie fra nationens fødsel den 4. juli 1776 til udbruddet af raceurolighederne i Ferguson, Missouri, i sensommeren 2014. Fokus er på spændingsforholdet mellem slaveriet og racismen på den ene side og de amerikanske grundlæggelsesidealer om lighed og frihed på den anden.
RELATEREDE BØGER
Simmarflickan
Let us go on a safari
Los Angeles
My Little Pony - Equestria Girls - Everfreen legenda
Omlæring
Mit livs erindringer
Cirkeline bliver til
Tæl med Mimbo Jimbo
Krøniker fra Guinea
Det gyldne kompas 2 - Skyggernes kniv
India South
Lokkeduen
Nova 2: Saft
Barist til síðasta manns
France
Rasmus Klump passer en hvalunge
Jouissance d’été, Chapitre 3 : Le Parc – Une nouvelle érotique
Vejen til Mumidalen - og andre fortællinger af Tove Jansson
Den nøgne maskine