Kunstens meridian eBook

Mtggamechangers.dk Kunstens meridian Image

BESKRIVELSE

Bogen Kunstens meridian blev skrevet den 29-11-2019 af forfatteren EttoreRocca. Du kan læse bogen Kunstens meridian i PDF, ePUB, MOBI format på vores hjemmeside mtggamechangers.dk. Her finder du også andre bøger af forfatteren EttoreRocca.

Peter Brandes er en af de mest betydningsfulde nulevende danske billedkunstnere. Han er repræsenteret i de vigtigste danske museers samlinger og i toneangivende udenlandske museers, heriblandt Louvre. I Danmark ses hans monumentale skulpturer og krukker mange steder, ligesom han har udsmykket en række danske kirker samt kirker i Norge og USA. Den cirka fem meter høje krukke Isaac står på Holocaustmuseet Yad Vashem i Jerusalem.Peter Brandes’ oeuvre er gigantisk og spænder over mere end halvtreds år og forskelligartede udtryk som malerier, skulpturer, tegninger, grafik, keramik samt ikke mindst fotografier og glasmosaikker, hvis teknikker han har fornyet. Gennem hele værket løber en samtale med især den jødiske, græske og kristne tradition, og Brandes har på denne måde etableret sig som en af Danmarks fremmeste kulturvandrere.'Kunstens meridian. Om Peter Brandes' er den første monografi om Peter Brandes’ kunst. Bogen forfølger en række hovedtemaer, der går på tværs af Brandes’ kunstneriske produktion og drager igennem den nogle linjer, som bogens forfatter, Ettore Rocca, kalder ”kunstens meridian”. Udtrykket ’meridian’ er lånt fra den tyske digter Paul Celan, hvor det betegner den usynlige linje i en poetisk samtale. Celan er samtidig den forfatter, som Brandes igennem hele sin karriere har følt det største slægtskab til, og i Brandes’ kulturvandring finder Rocca tilsvarende en meridian, der forekommer både umulig og uudslettelig.

INFORMAZIONE

UDGIVELSESDATO
29-11-2019
FORFATTER
EttoreRocca
FILSTØRRELSE
2,62 MB

Kunstens meridian - Buuks

Kunstens meridian. Om Peter Brandes er den første monografi om Peter Brandes' kunst. Bogen forfølger en række hovedtemaer, der går på tværs af Brandes' kunstneriske produktion og drager igennem den nogle linjer, som bogens forfatter, Ettore Rocca, kalder "kunstens meridian".
DOWNLOAD LÆS ONLINE

Kunstens meridian | BogMarkedet

Ettore Rocca, født 1966, er lektor i æstetik på arkitektskolen ved Università "Mediterranea" di Reggio Calabria og adjungeret professor ved Søren Kierkegaard
RELATEREDE BØGER
Ny kold krig
Bossman
Laserteknik
Fyra unga rånade och dödade antikhandlare
Hvordan jeg blev nonne
Luthers salmer på dansk
Anerkjennelse i skolen : en forutsetning for læring
Pigen fra havet 4 - Perlemorstårnet
Under nordlys
To om tro
At koge bjørn
Blikk for barn
Regeringskrisen 1957
Tao Tissemyre
Happiness
Fremtidens Fællesskaber
Rejsen med Emma