Ugræs eBook

Mtggamechangers.dk Ugræs Image

BESKRIVELSE

Ugræs er en god bog. Denne bog er skrevet af forfatter Pia Grandjean Odderskov. På vores hjemmeside mtggamechangers.dk kan du læse Pia Grandjean Odderskov bog online og også downloade det gratis!

Om ”Ugræs” - lydbogHvad er en huguenot?Hvor kom de fra? Hvorfor flygtede de?Romanens hovedperson, Lena, sætter sig for at følge sit familienavn tilbage til 1600-tallets Frankrig. I Bourgogne-området, hvor blodige religionskrige mellem huguenotter og katolikker skabte flygtningestrømme af næsten aktuel virkelighed, finder hun det, hun søgte. Fortiden lever og bliver næsten fysisk for hende.For lytterne bliver det en rejse ind i 1600-tallets Danmark og Frankrig. Fortiden genoplives på baggrund af research, indlevelse, fantasi og de historiske kendsgerninger. Særlig én historisk kendsgerning er skelsættende: Bartholomæusnatten 1572 i Paris, hvor huguenotterne blev ofre for en massakre. Denne nat er skildret på et berømt maleri af François Dubois, og det var dette billede og begivenheden, der gav forfatteren inspiration til romanen, efter hun havde fundet frem til sin stamfars slægt i Paris.Ugræs er en historisk roman om menneskers overlevelse på trods af savn og fortidens lidelser. Den sætter spørgsmålstegn ved, om vore forfædre sætter andre spor i os end blot de genetiske? Eller om der er mere mellem himmel og jord end blot fantasi?”Ugræs” er indlæst som lydbog af Nan Rostocki 2017 for Lytteratur hos AV Forlaget / Swann studioUddrag af bogenHvis Adrienne lagde nakken tilbage, så kunne omridset af skorstenens kant ses dernedefra, hvor hun sad. Nattens mørke var gået i opløsning, og den gryende dag svævede forbi deroppe. Hun kunne også se silhuetten af solsortens skikkelse, iagttage fuglens vævre bevægelser, se den hoppe fra den ene skorstenskant og over til den anden. Hun åbnede de tørre læber, inhalerede den stramme stank af skorstenssod, lukkede igen øjnene og lyttede.Solsortens melankolske sang løftede den nye dag ud af nattens dyne. Løsrevne stemmer, sporadiske udbrud fra dyr og mennesker blandede sig med fuglens strofer, dalede ned gennem den lange, sorte tragt, fandt vej ind til øregangen under kysens stive hvide linned. Lillebroderen havde, som Adrienne, lukkede øjne. Hendes runde barnehænder lå beskyttende omkring Ludvig. Han lignede en sommerfuglepuppe, som var surret fast til hendes barnekrop.Om forfatterenPia Grandjean Odderskov er født i 1963. Bosiddende på Mors.

INFORMAZIONE

UDGIVELSESDATO
05-01-2018
FORFATTER
Pia Grandjean Odderskov
FILSTØRRELSE
8,30 MB

Ugræs af Pia Grandjean Odderskov som bog - Bogreolen.dk

På ældre dansk hed det ugræs. Det er planter der gror, hvor de ikke skal, ifølge det menneske, som ejer eller driver et land- eller vandområde. Uønsket vegetation. Man bør skelne mellem "uønsket vegetation" og egentligt ukrudt. Det første kan være alle mulige planter, der blot har ...
DOWNLOAD LÆS ONLINE

Uriasposten » Grænseforeningen

Frø af ugræs er føget over hegnet, åg på nakke og lås for vor mund. Årets løb har sin lov, der blev lyst i vor skov, ak, hvor kort, indtil alt er stormens rov.
RELATEREDE BØGER
Drømmen om Amerika
Stormen
Hvad tænker du om skønhed og kunst?
Ukendt land
Salaperäinen muukalainen
Er du okay?
Velkommen til Floras sommerkøkken
Det åbne
Het betoverde kasteel 3-4
Hanan Syrien
Dansker - luk døren forsigtigt efter dig!