Misklang og samklang eBook

Mtggamechangers.dk Misklang og samklang Image

BESKRIVELSE

Vil du læse Misklang og samklang-bogen i PDF-format online? Et godt valg! Denne bog er skrevet af forfatter Kjeld Holm. Med webstedet mtggamechangers.dk læses Misklang og samklang online nu så nemt!

Kjeld Holm, født 1945, er kendt som en markant debattør, teolog og idehistoriker.Hans navn er uløseligt forbundet med Aarhus. Allerede i studietiden kom han tæt på store tænkere og forfattere, ikke mindst Johannes Sløk, der blev en livslang mentor og ven. Senere blev Kjeld Holm kendt som en folkelig og humanistisk indstillet biskop over Aarhus Stift (1994-2015) og markerede sig bl.a. som fortaler for kirkelig vielse af homoseksuelle.En anden stor Aarhusteolog, K.E. Løgstrup, sagde: ”Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin hånd.” I den forstand er vi etisk forbundet. Erindring er at tage sin fortid, med alle de personer og begivenheder, den er befolket af, med sig velvidende, at den er en prægning af sind og sanser og forudsætningen for ens erfaringer og holdninger her og nu.Hvordan så forlige sig med egne valg og fravalg? Og ikke mindst: Hvordan forlige sig med det fælles menneskelige, man er forpligtet af: fællesskabet, venskabet, kærligheden?Tredje bind i Kjeld Holms erindringer handler først og fremmest om tiden som teolog og biskop. Fra opvæksten i det nationale, kirkelige og traditionsbundne Sønderjylland over studietidens politiske engagement til voksenlivets dilemmaer: fornuft eller lidenskab?Med litterært og filosofisk anslag tegner forfatteren levende og stærke erindringsscener fra et engageret og virksomt liv: Et individuelt ønske kan udfordre fællesskabets behov, så samklang bliver til misklang. Var det prisen værd at kæmpe de kontroversielle kampe for en kirke, der åbner dørene for de trængte og udstødte?OM FORFATTERENKjeld Holm, født 1945, er idehistoriker og teolog. Biskop over Aarhus Stift 1994-2015. Forfatteren har tidligere udgivet de to erindringsbøger ”Åbne døre” og ”Man lever af det, man får skænket”. I 2016 udgav han en revideret og udvidet udgave af sin portrætbog om Johannes

INFORMAZIONE

UDGIVELSESDATO
13-11-2017
FORFATTER
Kjeld Holm
FILSTØRRELSE
5,72 MB

Få Misklang og samklang af Kjeld Holm som Hæftet bog på ...

Misklang og samklang. Forfatter(e): Kjeld Holm . Træk af erindringens etik. Kjeld Holm, født 1945, er kendt som en markant debattør, teolog og idehistoriker. Hans navn er uløseligt forbundet med Aarhus. Allerede i studietiden kom han tæt på store tænkere og forfattere, ikke mindst Johannes Sløk, der blev en livslang mentor og ven.
DOWNLOAD LÆS ONLINE

Misklang og samklang af Kjeld Holm | Bog & idé

Vi taler i dag med stud.theol. og redaktør ved Replique Mikael Brorson om Kjeld Holms seneste - og tredje - erindringsbog "Misklang og samklang." Brorson har i en kritisk anmeldelse peget på det problematiske i at bygge en etik på anekdoter samt på den tidligere biskops misforståelse af kristendommen.
RELATEREDE BØGER
For unge til at dø
ADHD
Lærerinden
Nordisk kriminalkrönika 2004
FC Fodboldvenner 7 - Store drømme
Den Himmelske Mand
Lone och sommaren
Bill & Ben finder fred
Sovjetistan - En rejse gennem Turkmenistan
Tinder Taxi - Sexy erotica
Skuggor av hat
Udkigstårnet
Brunch and Orgasms - erotic short story
Arbejdsglad
Mujercitas
FC Mezzi 4: FC Mezzi Yakutana na Messi
Beijing & Shanghai
Dansk Forsikringsret
Orlando & Central Florida