Kelterne i Europa: kunst, religion og historie eBook

Mtggamechangers.dk Kelterne i Europa: kunst, religion og historie Image

BESKRIVELSE

Vil du læse Kelterne i Europa: kunst, religion og historie-bogen i PDF-format online? Et godt valg! Denne bog er skrevet af forfatter Toni Liversage. Med webstedet mtggamechangers.dk læses Kelterne i Europa: kunst, religion og historie online nu så nemt!

'Kelterne - hvem var de egentlig, og hvad ved vi om dem? Og hvad er det, der er så fascinerende ved dette europæiske folkeslag, der ikke efterlod sig nogen skriftlige kilder og heller aldrig skabte nogen stat, og det på trods af, at de keltiske stammer i en periode havde bredt sig ud over det meste af Europa. Det er spørgsmål, som jeg har forsøgt at besvare i denne bog om kelterne i Europa.'Toni Liversage er dykket ned i kelternes kultur og historie og finder blandt andet oplysninger om det sagnomspundne folkeslag fra arkæologi og fra klassiske forfatteres beretninger om 'barbarerne' fra nord. Bogen fortæller også om udviklingen frem til den tidlige middelalder og beskriver de keltiske legender om kong Arthur og Den hellige Gral, som sidenhen er blevet en del af den fælleseuropæiske kultur.Toni Liversage (1935-2014) var en dansk forfatter og oversætter. Toni Liversage havde et stort socialt engagement og var i mange år en kendt feminist, fredsaktivist og socialist. Hun var uddannet mag.art. i slavisk filologi og stod bag en del danske oversættelser af forfattere fra det tidligere Jugoslavien. Af Toni Liversages eget forfatterskab kan nævnes 'Fædre og døtre: russiske kvinder i aktion mod zarismen' (1976), 'At erobre ordet: kvinderne og arbejderbevægelsen' (1980), 'George Orwell: en introduktion' (2000) og 'Et lille stykke elfenben: om Jane Austens forfatterskab' (2009).

INFORMAZIONE

UDGIVELSESDATO
18-05-2017
FORFATTER
Toni Liversage
FILSTØRRELSE
7,99 MB

Studier | Studieprogram | Universitetet i Bergen

Folkeslagene i Europa dannede nationalstater; Grækenland og Serbien havde i 1830 fået autonomi i Osmannerriget, og i 1863 blev Grækenland et monarki. Den politiske debat i midten af 1800-t. foregik i et utal af aviser, som udbredtes i takt med læsefærdigheden.
DOWNLOAD LÆS ONLINE

Historie, religion, idéfag

Religion og etikk er kun en muntlig eksamen som er trekkfag, så du har kun en eksamen du skal jobbe opp mot fremfor både skriftli (…) Dette er Studienetts Religion og etikk sammendrag. Vi har utarbeidet notater som går i dybden og gir deg overblikk over alle de...
RELATEREDE BØGER
Godt klaret, Jeeves!
Alt er muligt
Under sløret
Panterens øje
Tiden flyver
Apropos Opa, Nyk
Vikingerne ved Ruslands vugge
Pausefiskepasseren
Wendy - Hestetyven
De afmægtige
Julien salaiset himot - eroottinen novelli
Underlige veje
Dramaet i Knutby - utroligt men sandt