Danas Have eBook

Mtggamechangers.dk Danas Have Image

BESKRIVELSE

Vil du læse Danas Have-bogen i PDF-format online? Et godt valg! Denne bog er skrevet af forfatter Henri Nathansen. Med webstedet mtggamechangers.dk læses Danas Have online nu så nemt!

Skuepil i 3 akter fra 1908 om familien Rejersen, en far og hans to halvvoksne døtre, der bor på en smuk, lukket villavej. Alt ånder fred og idyl i de romantiske haver og livet går sin vante gang, indtil naboens sprælske søn, Hjalmar, vender hjem efter en længere rejse. Familiens ældste datter, den stilfærdige Clara, er forlovet med Hjalmars bror Frederik, men elsker ham ikke. I stedet bliver hun forelsket i Hjalmar som gengælder følelserne. De to unge forsøger at holde deres forelskelse hemmelig, men sladderen går på den lille vej og pludselig er Clara centrum for en skandale.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Henri Nathansen (1868-1944) fra en dansk forfatter, dramatiker og skuespiller med jødiskbaggrund. Han voksede op i et grosserhjem i København og tilbragte den første tid af sin ungdom med at studere jura. Henri Nathansen opgav imidlertid den juridiske vej for i stedet at forfølge et liv som skuespiller og forfatter. Henri Nathansen er især kendt for skuespillet 'Indenfor Murene', som fik præmiere i 1912 på Det Kongelige Teater. Han instruerede selv stykket, og det blev en stor succes.Under den tyske besættelse af Danmark var Henri Nathansen tvunget til at flygte til Sverige i 1943. Han endte sine dage i Lund i 1944, hvor han begik selvmord.'Indenfor Murene' er sidenhen blevet indoptaget i den danske kulturkanon og bliver anset for at være en klassiker inden for dansk scenekunst og dramatik.

INFORMAZIONE

UDGIVELSESDATO
18-05-2017
FORFATTER
Henri Nathansen
FILSTØRRELSE
10,34 MB

Nedlagte værtshuse

»Rosen blusser alt i Danas have«, kønnere kan det ikke siges lige nu, som Poul Møller skrev om det på afstand i 1820 i »Glæde over Danmark«, og der er skønt i Danmark, selvom vejrguderne langt fra har teet sig, som i al fald denne havemand kunne ønske sig på Nordgården et par dage i sidste uge.
DOWNLOAD LÆS ONLINE

Danas Have tab with lyrics by Kim Larsen for guitar ...

Rosen blusser alt i Danas have Tekst: Poul Martin Møller, 1820 Melodi: Carl Nielsen, 1915 Rosen blusser alt i Danas have, lifligt fløjter vist den sorte stær, bier deres brune nektar lave, hingsten græsser stolt på fædres grave, drengen plukker af de røde bær. Her imellem havets dybe kløfter gives aldrig vår og sommerpragt.
RELATEREDE BØGER
Budapest City Map
Horoskopets 12 tegn
Edinburgh Pocket
Rasmus Klumps bog om trafik
Puls
Selskabstømning
Kinas sikkerhedspolitik
Brandfælder
Vil du med i rummet?
Vil Gud slå min sjæl ud i vandet som et æg
Man kan sagtens være bagklog
News in Nordic Architecture
Seksualitet og tantra
De 5 (8) - De 5 i fedtefadet