DANMARKS KRØNIKE eBook

Mtggamechangers.dk DANMARKS KRØNIKE Image

BESKRIVELSE

DANMARKS KRØNIKE er en god bog. Denne bog er skrevet af forfatter none. På vores hjemmeside mtggamechangers.dk kan du læse none bog online og også downloade det gratis!

Krønikeskriveren Saxo Grammaticus blev født ca. 1160 og døde engang efter 1208. På foranledning af ærkebiskop Absalon, der var en af 1100-tallet ledende politiske skikkelser, skrev Saxo sin krønike Gesta Danorum (danernes bedrifter) om danernes og det danske riges historie fra en fjern fortid til omkring 1185. Gesta Danorum regnes i dag for et af højdepunkterne i dansk litteraturhistorie og som en vigtig kilde til Danmarks tidligste historie.For det første ønskede ærkebiskoppen at vise udlandet, at Danmark var et gammelt og velkonsolideret rige. Faktisk ønskede Saxo at fremstille den danske historie som en nordisk parallel til Romerrigets historie – igen et resultat af hans antikke inspiration. Det betyder, at Saxo skrev en krønike, der i en politisk sammenhæng skulle illustrere Danmarks uafhængighed af det tysk-romerske kejserrige. I en kulturel sammenhæng var dagsordenen at vise, at danskerne var et gammelt kulturfolk, der på trods af den i et europæisk perspektiv sene overgang fra hedenskab til kristendom var en naturlig og vigtig del af den Vesteuropæiske romersk-katolske kulturkreds.For det andet skulle Saxos værk retfærdiggøre den magtpolitiske situation i Danmark omkring 1200, hvor Absalon kontrollerede den danske kirke, mens Valdemarerne sad på den danske trone med Absalon og hans slægtninge fra Hvide-slægten som nogle af de vigtigste rådgivere og administratorer. I midten af 1100-tallet havde Danmark været hærget af borgerkrig, hvor forskellige kongsemner kæmpede om magten, og Saxo tegnede i krøniken et billede af, at Valdemar den Store og hans allierede Hvide-slægt var de retfærdige sejrherrer.Markante danske kulturpersonligheder som Ole Worm og N.F.S. Grundtvig har arbejdet med Saxos værk, og også i dag står værket som et af højdepunkterne i såvel litteraturhistorien som i historieskrivningen. Gesta Danorum er i dag internationalt anerkendt som et af de bedste litterære eksempler på 1100-tallets renæssance, og herhjemme er Saxos krønike en af hovedkilderne til den danske sagnhistorie, vikingetid og middelalder frem til omkring 1185. Der har dog været og er fortsat megen diskussion om Saxos troværdighed som historisk kilde.(Danmarkshistorien.dk)

INFORMAZIONE

UDGIVELSESDATO
31-12-2015
FORFATTER
none
FILSTØRRELSE
8,99 MB

Gesta Danorum - Wikipedia, den frie encyklopædi

Den nye Danmarkskrønike. 1.634 sider i 3 bind. Aschehoug. 1998-2000. Trykt i over 50.000 eks. I Gyldendals Bogklub 15.000 eks. 3-binds værket handler om Danmarks historie fra 1972 - 1993.
DOWNLOAD LÆS ONLINE

Lauritz.com - SAXO: Danmarks Riges Krønike i 13 bind ...

Danmarks Krønike tegneserien. 51 Synes godt om. Danmarks Krønike som tegneserie. Tegnet og fortalt af Jacob Thybo. Køb den her:...
RELATEREDE BØGER
AK-48 på prøve
ADAC Maxiatlas Deutschland 2019/2020
Av ren lust: Skulptören
Plenty More
Kvinden bag masken
Blodprøver
Aasarisseruttoraa...
Tyrannosaurus Rex
Mission feriekys (1)
Manden der ville være god
En søns far
Voksenuddannelse og deltagermotivation
Jeg elsker dig om femten år
Turen går til Sicilien
Styrk dit immunforsvar
Germania Kaputt
Under kometens hale
Glimpses of the moon
Spray: część 2 - opowiadanie erotyczne