Berlinernes Berlin eBook

Mtggamechangers.dk Berlinernes Berlin Image

BESKRIVELSE

Bogen Berlinernes Berlin blev skrevet den 20-09-2019 af forfatteren Torben Kitaj. Du kan læse bogen Berlinernes Berlin i PDF, ePUB, MOBI format på vores hjemmeside mtggamechangers.dk. Her finder du også andre bøger af forfatteren Torben Kitaj.

Berlin er et af danskernes favoritferiemål. Vi valfarter til de historiske mindesmærker, til de billige forretninger, til de vilde natklubber, til fodbold på Olympiastadion og til de trendy nye steder i det tidligere Østberlin. Berlin er en by, som suger mennesker til sig, for her sker noget. Her er højt til loftet og plads til alle i et moderne multi-kulti-fællesskab i en af Europas mest fredelige byer. Her går fodboldfans til kamp side om side med modstanderne, her er dansehaller, aspargesfest hele foråret, her er alternativer for enhver smag i lægebehandling, bio-mad og livsstil.Men der er også et andet Berlin – det Berlin, som bliver tilbage, når alle turisterne er væk. Storbyen med de mange menneskeskæbner, med den voldsomme mangel på boliger, storbyen, der ikke fungerer. En by, hvor mange lever med en timeløn på 65 kroner, hvor køkkenet er et suppekøkken med pølser, hvor tidligere stasier går rundt blandt deres tidligere fanger, hvor det er normalt at spadsere med en fodbajer i hånden, og hvor det at sidde i kø til et offentligt kontor er en del af dagligdagen.Og så er der historien, som stadig lever på forunderlig vis. De gamle stjerner fra1920'erne funkler i tv-serierne, i teatrene og på gader og stræder i en by så fuld af mindesmærker, at de er på hver en gade, om ikke andet så i form af snublestenene.Berlinernes Berlin er en bog om denne fantastiske og sammensatte by fortalt gennem mennesker, der bor og færdes i byen til hverdag. Journalist Torben Kitaj har interviewet en lang række danskere, som lever og har levet i byen. De fortæller om deres særlige forhold til byen.Derudover er der i bogen en række stemningsfulde beskrivelser af hverdagens Berlin og om berlinerne – om kolonihavernes kamp for overlevelse, om det at løbe i Berlin, om socialistisk arkitektur, om boligmanglen, om dans, asparges, Marlene Dietrich, ølkultur, tv-serierne, Willy Brandt, gentrificering, KaDeWe, arabiske klaner og berlinernes negative holdning til Facebook og Google.

INFORMAZIONE

UDGIVELSESDATO
20-09-2019
FORFATTER
Torben Kitaj
FILSTØRRELSE
3,88 MB

Berlins Historie | Historiskerejser.dk

Eksempelvis er det i øst, at højrenationale kræfter finder støtte og stemmer. Så på den måde minder "Berlinernes Berlin" én om det Berlin, som vi som turister nok ikke kender så godt. Og det er jo godt, for så er der mere at komme efter i denne sammensatte storby. Torben Kitaj: Berlinernes Berlin. Turbine, 260 sider.
DOWNLOAD LÆS ONLINE

Berlinernes Berlin | Arnold Busck

Berlinernes Berlin er en bog om denne fantastiske og sammensatte by fortalt gennem mennesker, der bor og færdes i byen til hverdag. Journalist Torben Kitaj har interviewet en lang række danskere, som lever og har levet i byen. De fortæller om deres særlige forhold til byen.
RELATEREDE BØGER
From Beginning to Beginning
Sveriges cisterciencerklostre
Da Halfdan blev helt
Manden fra Levanten
Hmm? Agenten fra SKuRRk
Ræven
Private equity
Malles båd
Øen (paperback)
Den sidste pilgrim
Efter døden
M/K - den store forskel: Kønsrollerne psykologisk set
Amerikanske tænkere - Richard McKay Rorty
Leona - med alle lovlige midler
JFK100
Artemis
Små synder