Strid om demokratiet eBook

Mtggamechangers.dk Strid om demokratiet Image

BESKRIVELSE

Strid om demokratiet er en god bog. Denne bog er skrevet af forfatter .. På vores hjemmeside mtggamechangers.dk kan du læse . bog online og også downloade det gratis!

Ikke så snart var freden brudt ud i 1945, før der i Danmark - og andre lande - begyndte en voldsom debat om demokratiet. Det skete samtidig med, at retsopgøret tog sin begyndelse, og de første store strejker løb af stabelen. Danmark befandt sig med andre ord i en turbulent tid og havde behov for afklaring.Det er artikler fra denne debat, der her præsenteres. Debatten varede ca. halvandet år og ebbede først ud ved årsskiftet 1946-47. Blandt debattørerne var flere af samtidens fremtrædende kulturpersonligheder og akademikere, såsom Hal Koch, Mogens Fog og Poul Henningsen.Debatten fortjener opmærksomhed, dels fordi den i sig selv lå på et højt niveau, dels fordi den rejste en række principielle spørgsmål til og om demokratiet, som igen er blevet højaktuelle:Hvor går grænsen for ytringsfriheden? Skal demokratiet have ret til at forsvare sig selv med, om fornødent, udemokratiske midler? Er demokrati ikke kun et politisk, men også et kulturelt, økonomisk og socialt anliggende?

INFORMAZIONE

UDGIVELSESDATO
18-08-2003
FORFATTER
.
FILSTØRRELSE
4,92 MB

Stop nu jammeren. Demokratiet er en TV-serie, og det ...

Poul Henningsen svarer paa de fem større Indlæg om Demokratiet, som er fremkommet siden hans Kronik her den 30. marts.. Et ønske er opfyldt med diskussionen om demokratiet. Jeg tror paa en praktisk virkning deraf. Der er levende interesse for sagen og enquèten i Dag til Dag viser mig at Harald Engberg har uret naar han søger det hele reduceret til noget akademisk og teoretisk.
DOWNLOAD LÆS ONLINE

Strid om demokratiet af . - Køb en billig bog med Bogpris.Nu

Historie: »Strid om demokratiet. Artikler fra en dansk debat 1945-46.« En samling af artikler fra 1945-46 rejser væsentlige spørgsmål om demokratiet og dets grænser.
RELATEREDE BØGER
My Little Pony - Equestria Girls - Everfreen legenda
Uden kontrol
Holger Danske
Uppgörelsen - en nynazist hoppar av
EU-rettens påvirkning af dansk forvaltningsret
Karmaboy - sultanen af Dillermann
Hovspind
Gruppen
Håbet
Hvorfor er det altid mig?
Sammenlignende vandalisme
Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand