Mortens besættelse eBook

Mtggamechangers.dk Mortens besættelse Image

BESKRIVELSE

Mortens besættelse er en god bog. Denne bog er skrevet af forfatter Mogens Fjord Christensen. På vores hjemmeside mtggamechangers.dk kan du læse Mogens Fjord Christensen bog online og også downloade det gratis!

MORTENS BESÆTTELSE er en roman om en dreng og en ungdom, der er nødt til at blive voksne i en fart.Morten hører hjemme i ’det bedre borgerskab’, uden dog at føle sig hjemme, nogen steder. Der er meget at glæde sig over, men der er også meget, der skurrer i livet, synes han. Blandt andet det med pigerne, er ikke nemt. Også forholdet til faren volder problemer.I begyndelsen af gymnasietiden må Morten tage afsked med den pige fra klassen, han ikke kan lade være med at tænke på det meste af tiden. Anna flytter med sin familie til Tyskland, hvor faderen arbejder på en radiofabrik. Kort tid efter rygtes det i Fjordbyen, at hun og moderen er blevet interneret et eller andet sted. De er vist jøder.Ved begyndelsen af besættelsen er Morten startet på studierne i Århus. Han virker svag, men efterhånden bliver han mere og mere presset til at involvere sig.Det sker bl.a. i gennem en række uforpligtende seksuelle forhold, stærkt og moderne skildret, Efterhånden som vilkårene skærpes som besættelsesårene skrider frem, glider han ind i modstandsbevægelsen, hvor vi er vidner til en række voldsomme oplevelser.Ved krigens ophør er han omsider blevet voksen, og hjemme i Fjordbyen erfarer han, at Anna er indlagt på sygehuset, udmagret og desillusioneret efter at være bragt til Danmark af Folke Bernadottes hvide busser. Romanen slutter i 1946 med et spinkelt håb for fremtiden.Mortens besættelse er indlæst af Torben Sekov i 2015

INFORMAZIONE

UDGIVELSESDATO
01-04-2015
FORFATTER
Mogens Fjord Christensen
FILSTØRRELSE
5,17 MB

At handle sig væk fra tvivlen - Kristeligt Dagblad

Den danske forfatter Morten Fjord Christensens seneste roman "Mortens besættelse" er ikke en ungdomsroman, men en stille, og eftertænksom fortælling om en dreng og en ungdom, der hurtig gjorde ham "voksen".Alt set med et barns - og ung mands - øjne.
DOWNLOAD LÆS ONLINE

Mortens besættelse af Mogens Fjord Christensen

Mortens besættelse er en roman om en dreng og en ungdom, der er nødt til at blive voksne i en fart. Det begynder i skyggen af den uundgåelige krig og kulminerer med engagement og besættelse. Morten er 11 år i 1931 og er ved at vokse ud af de korte bukser, ved romanens begyndelse.
RELATEREDE BØGER
Tvillingetips
Gråpapegøjer
Eventyr
Põletav süütunne – 1. peatükk
Hodja fra Pjort og andre historier
Styling og mersalg
K for Klara 18: Uvenner for evigt
Professional Oral Communication in English
Min første Frida Kahlo
Den eneste historie
Bankrøversken