Illerup Ådal eBook

Mtggamechangers.dk Illerup Ådal Image

BESKRIVELSE

Bogen Illerup Ådal blev skrevet den 18-02-2020 af forfatteren Andrzej Kokowski. Du kan læse bogen Illerup Ådal i PDF, ePUB, MOBI format på vores hjemmeside mtggamechangers.dk. Her finder du også andre bøger af forfatteren Andrzej Kokowski.

Illerup bind 15 er det sidste bind i den store publikationsrække om våbenofferfundet ved Illerup Ådal fra ældre jernalder. Bindet omhandler de mange ikke-militære fund, dvs. terninger til brætspil, perler, smykker, amuletter m.v. – ting, som soldaterne har båret som smykker om halsen eller i punge i bæltet. Disse genstande giver derved et unikt indblik i soldaternes daglige liv, deres fremtoning og identitet.Illerup bind 15 adskiller sig fra de forrige bind ved at lægge særlig vægt på det østeuropæiske materiale. Mange af smykkerne og amuletterne viser nemlig nære forbindelser med det nuværende Polen og Ukraine, ligesom flere af perlerne er typer, der er produceret ved den romerske rigsgrænse på Kontinentet. Det østeuropæiske materiale har ikke tidligere været tilgængeligt for et skandinavisk publikum. Dette er derfor en enestående chance for at få et indblik i de handelsforbindelser og militære alliancer, som vi (på grund af moderne grænsedragninger) har haft svært ved at identificere.Med bind 15 er publikationen af de næsten 16.000 genstande store fund fra Illerup Ådal afsluttet. Publikationsrækken er en af de mest indflydelsesrige indenfor dansk jernalderforskning og bliver brugt og citeret som et absolut hovedværk for forskere over hele verden. Samtidig er fundet også kendt af almindelige mennesker, der f.eks. har kunnet nyde de fine populære fremstillinger og den nye udstilling på Moesgaard Museum.

INFORMAZIONE

UDGIVELSESDATO
18-02-2020
FORFATTER
Andrzej Kokowski
FILSTØRRELSE
2,90 MB

Illerup Ådal - De 7 dale

Arkæologerne kalder Illerup ådal for Den Hellige Dal. Foruden offersøen med de mange våbendele, er der nemlig fundet to andre større offerpladser i ådalen. I en sidedal til ådalen, ved Forlev Nymølle er der fundet en sø med en menneskelignende træfigur med madofre og andre ting rundt om.
DOWNLOAD LÆS ONLINE

Illerup Ådal - Wikipedia

Illerup Ådal ved Skanderborg er en sådan undtagelse, da 33 hektar af det tidligere søområde siden 1996 er blevet opkøbt og arealfredet for at beskytte de overordentligt omfattende og vigtige arkæologiske værdier som findes i området. Det primære formål med fredningen (1) ...
RELATEREDE BØGER
Mysteriet på Hester Hill
I embeds medfør
Gode møder
Om Ken
Elverdronningens børn 1: En ukendt verden
Tigerhuset
På vej
Paradies und Löwengrube
De tre fædrelande
Cavakungen
Blodets bånd #4: Følgesvenden
Irene Holm
100 Danish Poems
Anerkendelse
Barn af Den Kolde Krig
J.e.d.